A fogyást elősegítő L-arginin aminosav mellékhatásai

Az L-arginin egy az emberi szervezet által termelt aminosav, ami egyaránt jelen van bizonyos élelmiszerekben, illetve táplálék kiegészítőkben.

l-arginin-mellekhatasok

Bár az L-arginin a szervezetre számos pozitív hatással bír, nem szabad elfeledkezni a mellékhatásairól sem, amelyek intenzitása az enyhétől a súlyosig változhat.

Enyhe mellékhatások

Az L-argininról úgy tűnik, hogy fokozza a gyomorsav mennyiségét, mivel fokozza a gasztrin nevű hormon koncentrációját is, ami a gyomorsav termelődéséért felelős. Az l-arginin orális fogyasztásának így lehetnek mellékhatásai, kezdve a gyomor- vagy hasi fájdalomtól, a puffadástól, a hasmenéstől, egészen az ízületi gyulladásokig, a köszvényig. Amikor az L-arginint intravénásan adagolják, akkor is okozhat hányingert, kipirulást, hányást és még fejfájást is. A legtöbb ember jól tolerálja ezeket a mellékhatásokat, nem érzik szükségességét, hogy konzultáljanak az orvosokkal, más esetben azonban a mellékhatások intenzitása ennél sokkal súlyosabb lehet.

Súlyos mellékhatások

Az L-arginin szedés során komolyabb mellékhatások is felmerülhetnek. Légzési nehézségek merülhetnek fel a fogyasztás során. Amennyiben a fogyasztó asztmában szenved, akkor ez a probléma még jobban súlyosbodhat. Az L-arginin ezenfelül okozhat allergiás reakciókat, (bőrkiütést, csalánkiütést, viszketést, duzzanatokat, sípoló vagy nyelési nehézséget). Az allergiás reakciók súlyossá is válhatnak, például beduzzadhatnak szemet, túlzott irritáció jelentkezhet a vénákban, illetve a szomszédos szövetekben, amelyek drasztikus sérüléseket is okozhatnak.

Mellékhatások a betegeknél

Az L-arginin bizonyos diagnosztizált betegségek tüneteit is súlyosbíthatja esetenként, sőt okozhat komplikációkat. Például nem érdemes májbetegségek során L-arginint szedni, mivel az megváltozhatja a kálium szintet. A vesebetegeknek és a cukorbetegeknek is érdemes kerülni az L-arginin pótlást. Terhesség és szoptatás alatt is meg kell kérdeznünk az orvosunkat.

L-arginin termékek

L-Arginine kapszula 90 db(BioTech USA)

L-Arginine kapszula 90 db (BioTech USA)

A L-Arginine az összes többi BioTechUSA termékhez hasonlóan biztonságos, gondosan válogatott összetevőket tartalmaz.

Ár: 4590 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!