Larginin rendelése

Mire kell figyelnem az L-arginin szedésekor?

(5/2)

Az előzőekben már beszéltünk arról, hogy miképpen lehet fogyni az L-argininnel, hogy miként működik a szervezetben.

l-arginin-szedes

Most néhány hasznos tanáccsal szeretnénk ellátni téged, ha úgy döntenél, hogy az L-arginint vennéd igénybe a súlycsökkentő céljaid eléréséhez.

Adagolás

Jim Stoppani és kollégái egy kutatást elvégeztek, mely szerint az L-arginin úgy tudja kifejteni a legjobb hatást, ha napi háromszor fogyasztjuk. Ezenfelül fontos, hogy egy orvos segítségével optimizáljuk a szintjét a nitrogén-oxid termeléséhet, illetve a növekedési hormon szintézisének megfelelően. Stoppani kutatása során megállapította, hogy a legjobb, ha ébredés után szedünk be 3-5 gramm L-arginint, majd edzés előtt ugyanennyit, végül az utolsó adagot lefekvés előtt. Ha naponta már megvan a 10 gramm, akkor igen nagy hatást gyakorolhatunk a zsírégetésre. A legjobb eredményt akkor érhetjük el az L-argininnel, ha éhgyomorra vesszük be.

Esetleges mellékhatások

Az l-arginin fogyasztása során súlyosabb mellékhatások is jelentkezhetnek. Szájon át szedve okozhat légzési nehézséget, ha az adott személy asztmás, akkor ez a probléma még jobban súlyosbodhat. Az L-arginin ezenfelül okozhat allergiás reakciókat, mint bőrkiütést, csalánkiütést, viszketést, duzzanatokat, sípoló vagy nyelési nehézséget. Az allergiás reakciók súlyossá is válthatnak, például beduzzadhatnak szemet, túlzott irritáció jelentkezhet a vénákban, illetve a szomszédos szövetekben, amelyek drasztikus sérüléseket is okozhatnak.

Mire figyeljünk az L-arginin szedésekor?

Az L-arginin kiegészítő szedése negatív lehet azok számára, akik valamilyen komoly fertőzésben szenvednek, például egy herpeszben. Ezenfelül ha túl nagy mennyiségben szedjük, akkor gyomor-bélrendszeri mellékhatásokat is lehet tapasztalni, például hasmenést, puffadást, gázosodást, stb. Éppen ezért érdemes mindig egy kisebb dózissal kezdeni és fokozatosan emelni annak mennyiségét, mert így a szervezet hatékonyabban hozzá tud szokni a megnövekedett l-arginin bevitelhez.

Vélemények (2)

Hermelin

2020. Oct 07.
Ami tetszik:A szer egészségügyi hatása
Ami nem tetszik:Mennyiségi zavar

Általában mg-ban van megadva az L.arginin a termékeken,Ha fogyni akarok,akkor azt jelenti,hogy vegyek be 10 db 1000 mg-os,vagy 20 db 500 mg-os kapszulát?Valami itt nem stimmel.

Nagy Áron

2019. Jul 15.
Ami tetszik:Remekül összeszedett oldal
Ami nem tetszik:

Bár már egy ideje használom, de több új információt írtak az oldalon az l-arginin termékről!